Луи Вюитон круизна колекция
Луи Вюитон круизна колекция / Guliver/Getty Images
Модната къща „Луи Вюитон” представи круизната си модна колекция, като използва стария терминал на авиолинията TWA на летище "Кенеди" в Ню Йорк, предаде Франс прес.
По този начин брандът държеше да подчертае отколешната близост на Ню Йорк с Париж. Летището бе чудесен декор за връзката между блясъка и пътешествията.

„Луи Вюитон“ се отказа от препратките към Майкъл Джексън в колекцията си

Терминалът на TWA
е проектиран от финландския архитект Ееро Саринен и е пуснат в експлоатация през 1962 година. Конструкцията бегло напомня за крила на птица. В тази обстановка артистичният директор на „Луи ВюитонНикола Гескиер представи новата круизна колекция на марката. Тя се отличаваше с многобройни нюйоркски препратки, като запазваше изискаността на френския моден стил.
В тази връзка много от якетата носеха бродерии със силуетите на небостъргачите в Манхатън.

Ексцентричните модели на Никола Геские за „Луи Вюитон“ в Прованс (ВИДЕО)

По роклите пък се открояваха арт деко мотивите на кулата "Крайслер". Дизайнерът не пропусна да навести и Уолстрийт, като показа традиционните бизнес костюми с тънки бели райета. Що се касае до типичната френска елегантност марката предложи поли над коляното, къси сака и разкошни материи.

Шеметната круизна колекция на Луи Вюитон (СНИМКИ)

На първите редове на ревюто присъстваха куп знаменитости, сред които се открояваха Кейт Бланшет, Ема Стоун, Алисия Викандер, Мишел Уилямс.
Всяка година знаменитости и заклети почитатели на изкуството на модата пътуват по всякакви точки на света само за да гледат круизните ревюта на Louis Vuitton.

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук
 
БТА