Гилдията на дизайнерите на костюми обяви номинациите за годишните си награди
Гилдията на дизайнерите на костюми обяви номинациите за годишните си награди / Guliver/Getty Images

Стилистите зад продукции като "Джой", "Марсианецът", "Каръл" и "Момичето от Дания" са сред номинираните за 18-ите годишни награди на Гилдията на дизайнерите на костюми, съобщи Контактмюзик.

Номинации за постижения в съвременен филм получават създателите на костюмите за "Безродни зверове", "Джой", "Kingsman: Тайните служби", "Марсианецът" и "Младост".

В категорията за постижения в периодичен филм са номинирани дизайнерите на костюмите за "Бруклин", "Каръл", "Пурпурният връх", "Момичето от Дания" и "Тръмбо".

Стилистите зад продукциите "Пепеляшка", "Ex Machina: Бог от машината", "Игрите на глада: Сойка-присмехулка", "Лудия Макс: Пътят на яростта" и "Междузвездни войни: Силата се пробужда" ще си оспорват приза в категорията за фентъзи.

Сред номинираните за дизайнерски постижения в телевизионни продукции са създателите на костюмите за "Американска история на ужаса: Хотел", "Империя" и "Къща от карти" (съвременен сериал), "Хирургът" и "Момчетата от Медисън авеню" (периодичен сериал) и "Игра на тронове" и "Имало едно време" (фентъзи сериал).

Предварително беше оповестено, че австралийската актриса Кейт Бланшет ще бъде удостоена с почетната награда "В светлините на прожектора".

Приз за цялостно творчество ще получи дизайнерката на костюми Елън Миройник.
Наградите на Гилдията на дизайнерите на костюми ще бъдат раздадени на 23 февруари в хотел "Бевърли Хилтън" в Бевърли хилс.

Източник: БТА