/ Istock
Германска двойка отпразнува 80 години брак, съобщи ДПА. За Готфрид Шмелцер, който днес е на 102 години, това е било любов от пръв поглед. 
Съпрузите живеят в Майнц. 

Готфрид и бъдещата му съпруга Урсула са се запознали на работа - двамата са заемали административни длъжности в Берлин. Сключили са брак през 1944 г. 

Семейство Шмелцер са най-дълго женената двойка в Германия според данните на администрацията в провинция Райнланд-Пфалц. Министър-председателят на провинцията Малу Драйер поздрави лично семейството. 
 

Бях на 19, а съпругът ми - на 22, каза 98-годишната Урсула. Според нея обаче любовта им не е била от пръв поглед. "Той беше много настойчив", казва тя.

Пред сключването на брака е имало някои трудности, свързани с бомбардирането на Берлин. Първоначално двамата са живели във Франкфурт на Одер, който е роден град на Урсула. 
 

В края на 1952 г. двойката напуска Източна Германия с трите си малки деца. Заселват се в района на Долен Рейн, където ключарят Готфрид работи като машинен оператор в мина през нощта и сглобява велосипеди сутринта. По-късно се местят в Зигбург, където Урсула става секретар в училище. 

Семейството има три деца, седем внуци и осем правнуци.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня

 
Розалия Благоева/БТА