/ БТА
Документалният филм на Навални "Дворец за Путин" е бил гледан над 100 милиона пъти в "ЮТюб", сочат данни от днес на платформата за споделяния на видео, предаде Ройтерс.

Филмът показва и разказва за помпозната и строго охранявана резиденция на Владимир Путин на брега на Черно море, за която руският президент твърди, че не е негова. Дворецът е изграден в италиански стил, а имението разполага с подземна хокейна площадка, както и с казино, плувен басейн, театрален салон и т.нар. аква-диско. Последното название е вдъхновило създаването на музикален видеоклип с името "Аквадискотека", привлякъл досега три милиона гледания в "ЮТюб".

Навални бе арестуван незабавно при завръщането си в Москва от Германия, където се възстановяваше от отравянето. Сега той излежава 30-дневна присъда за нарушения на условна присъда по дело, което според него е изфабрикувано. Миналата седмица той пусна в мрежата новия си филм

"Дворец за Путин" и призова съмишлениците си да излязат на протести срещу режима - нещо, което се случи в събота в много руски градове и беше посрещнато с насилие от полицията. Приближени на Навални продължават да рекламират филма в опит да накарат хората за нови демонстрации, този път в неделя.
БТА