Церемонията ще бъде излъчена на живо на 19 февруари от 21:00 ч. по KINO NOVA
Престижните награди БАФТА 2023 на Британската академия за кино и телевизия (БАФТА) стават част от филмовия канал KINO NOVA. На 19 февруари в 21:00 ч. киноманите ще могат да се насладят на церемонията по връчването на статуетките за първи път в българския ефир. Преди това зрителите ще могат да проследят и кои звезди ще покорят червения килим на наградите. 

бафта
BAFTA/Carlo Paloni & BAFTA/Marc Hoberman

Германският филм за Първата световна война „На Западния фронт нищо ново“ е лентата, която получи най-много номинации тази година – цели 14. "Баншите от Инишерин", черна комедия за приятелството, и "Всичко навсякъде наведнъж", история за връзката между майка и дъщеря чрез метавселената, са с по 10 номинации за престижните награди. Сред останалите номинирани ленти са блокбъстърите "Елвис", "Топ Гън: Маверик“ и „Аватар: Природата на водата“.

Отличията БАФТА 2023 ще бъдат раздадени на официална церемония в Лондон в Royal Festival Hall в центъра на Southbank в Лондон. Водещи на бляскавото шоу ще бъдат награждаваният актьор, водещ и автор Ричард Грант и телевизионната водеща Алисън Хамънд, които ще водят новото студио на БАФТА.

Кои звезди ще минат по червения килим и кои от тях ще си тръгнат с награди от церемонията по раздаването на наградите БАФТА 2023 г.?

Гледайте на 19 февруари от 21:00 ч. по филмовия канал KINO NOVA.