Смели плувци, гмуркащи се в студените води, огромни феерични замъци и групови сватби предлага на посетителите стартиралият Международен фестивал на леда и снега в китайския град Харбин, предаде АФП.

Зрелищна заря беляза откриването на феста в неделя през нощта сред постройки и скулптури, изваяни от ледени блокове със смайващи размери.

Снежните и ледените скулптури в Харбин станаха жертва на топлото време

По-рано 43 младоженки с дантелени булчински рокли и букети с рози караха кънки заедно с избраниците си, за да вземат участие в групова сватба на леда. Плувци по бански не се изплашиха от невероятния студ (минус 7 градуса) и смело плуваха в импровизиран басейн, издълбан в заледените води на река Сонгхуа.

Тази година за построяването на фигурите за феста бяха използвани 17 000 кубика лед. Блоковете бяха изсечени от река Сонгхуа от 100 работници, които се трудиха в всеки ден в продължение на няколко седмици преди откриването.

БГНЕС

Проявата в Харбин, организирана в едно от най-студените места в Китай (минус 26 градуса), предлага на посетителите невероятни ледени композиции, осветени с неон. Фестът привлича милиони почитатели от откриването му през 1985 г.
БТА