/ / Gulliver/Getty Images
Днес актьорът Джордж Клуни навършва 57 години. Рожденият му ден тази година със сигурност ще е по-специален след като вече е татко на близнаци.
 
На 7 юни м.г. съпругата му Амал роди близнаците Ела и Александър в Лондон. "Тази сутрин Амал и Джордж посрещнаха Ела и Александър Клуни в живота си. Ела, Александър и Амал са здрави, щастливи и добре. Джордж е упоен и ще се възстанови след няколко дни", каза говорител на актьора.
 
Джордж Клуни и Амал на разходка с близнаците във Венеция (СНИМКИ)
 

Guliver/Getty Images


Миналата година в очакване на близнаците Клуни посрещна личния си празник в звездна компания, но без съпругата си Амал. Актьорът се разходи по река Темза заедно със Синди Крауфорд и съпругът й Ранди Гербер. "Винаги можем да разчитаме на него за фотобомба!", написа тогава супермоделът под забавен кадър на компанията.
 
 

We can always count on him for the photobomb.

A post shared by Cindy Crawford (@cindycrawford) on




Тази година обаче семейство Клуни вероятно ще прекара празника на актьора заедно. Още повече, че има малки помощници, които да не го оставят сам да гаси свещичките върху тортата.
 

Guliver/Getty Images


Но знаем ли всичко за очарователния актьор?
 
Джордж е искал да играе бейзбол, но не е успял да премине дори първата контрола. И все пак, вероятно не случайно избира бъдещата си професия пред камерата - майка му Нина Брус е печелила конкурс за красота, а баща му - Ник Клуни, е бил... актьор.
 
През декември 1989 г. се жени за актрисата Талия Болсъм, но след раздялата им се зарича да остане вечен ерген. Той дори се хваща на бас с Мишел Пфайфър и Никол Кидман, че няма да се ожени повторно до 40-тия си рожден ден.
 
Смесица от похот, алчност и глупост - новият филм на Джордж Клуни (СНИМКИ)
 

БГНЕС


След това дълги години той беше на неотменна част от класациите за чаровен ерген, стилен мъж, дори като един от най-красиво остаряващите в Холивуд. Актьорът е вторият мъж, който се появява на корицата на списание „Вог“ след Ричард Гиър. През 2007 г. Клуни е номиниран за един от 50-те най-стилни мъже през последните 50 години.

Смятан е за един от най-интелигентните хора в Меката на киното, Джордж Клуни е известен и с благотворителната си дейност.
 
Актьорът е носител на множество награди - „Еми“, „БАФТА“, „Златна камера“, „Европейска филмова награда“, „Сатурн“, две награди „Оскар“, три награди „Сателит“ и четири награди „Златен глобус“, номиниран е за „Бодил“ и „Златна мечка“.
 

Guliver/Getty Images


През май 2013 г. съдбата го среща с красивата адвокатка Амал Аламудин. Клуни бил в италианското си имение близо до езерото Комо. „Общ приятел ми звъна и ми каза: Идвам при теб, може ли да дойда с една приятелка? Отговорих му: Да, разбира се“, разказа преди време в шоуто на Дейвид Летърман по Netflix актьорът.
 
Двойката сключва брак през септември 2014 г. във Венеция в обкръжението на близките им хора. От юни м.г. се радват на близнаците си Ела и Александър.