В много страни по света населението застарява и намалява, плодовитостта на жените спада, а младите не правят деца.

Правителствата се опитват да насърчават раждаемостта с различни мерки, понякога доста ексцентрични

Вижте държавите, които насърчават секса

Дания

Дания провежда редица кампании, насърчаващи секса и раждаемостта като "Секс за Дания" и "Направи Го за мама". С тях се опитват да подтикват младите да правят бебета за страната и внучета за бабите. Също така туристическа фирма насърчава младите да пътуват до екзотични дестинации, за да възбудят страстите си и да правят повече секс. Ако някои от тях забременее по време на почивката, туристическата фирма осигурява памперси за първите 3 години.

Русия

В някои региони на Русия 12 септември е обявен за "ден на зачеването". Ако се роди бебе след девет месеца, има награда.

Отглеждането на деца удължава живота

Япония

В Япония властите се чудят как да накарат младите да правят повече секс и да раждат деца. Наскоро дори изобретиха бебе-робот  за обучение на страхливите  бъдещи родители.

Южна Корея

В Южна Корея всяка трета сряда от месеца  е обявена за "Ден на семейството"  и служителите затварят офисите по-рано, за да могат двойките да се отдадат на ласки и любов. Има и парични бонуси за повече от едно дете.

Французойките са шампионки по плодовитост в Европа

Хонг Конг

През 2013 правителството предлага да се дават пари на ръка за да се насърчават двойките да правят деца. Това обаче не се реализира, а плодовитостта на азиатската страна продължава да спада.

Италия

В Италия властите отправят апели -"Размърдай се, не чакай щъркела". 22 септември е обявен за ден на плодовитостта.

Сингапур

Плодовитостта в малката азиатска държава е ударила дъното. Щедрите парични бонуси не помагат. Там призовават младите хора да "вдигнат флага" и да накарат патриотизма "да избухне".