Най-накрая дойде дългоочакваният период в годината, в който да стегнем багажа и поне за няколко дни да загърбим работните ангажименти и да се забавляваме.

Вижте 10 идеи за летни забавления:

Качете се на виенско колело

В началото може да се изплашите, но след като овладеете страха си, ще се усмихвате неудържимо. Гледката, която се разкрива от върха на виенското колело, ще ви очарова.

Направете си картофи на жар

Всичко трябва да е по правилата. Съберете съчки, запалете огън, изчакайте да се получи жар и заровете картофите в нея.След това ги разрежете и намажете с масло, докато са още топли.

Организирайте си поход с приятели

Най-добре да си организирате поход с преспиване, но не с предварителна резервация, а с палатка. Вечерта ще си запалите огън и ще си опечете разни вкусотийки. След това ще се излегнете, вперили поглед в звездите или ще пеете песни до късна доба.

Наберете си горски плодове

Разходете се из някоя сенчеста гора и потърсете ягоди, боровинки и други ароматни горски плодове. А след това поседнете на някоя слънчева поляна, за да ги хапнете.

горска поляна
Thinkstock/Getty Images

Направете си хербарии

Най-добре цветята и листата за хербарии да се събират в сух период, за да няма по тях роса или дъждовни капки. Съхранете красотата на природата, за да и се радвате и през зимата.

Дремнете на хамак

Посветете някои летен следобед на дрямката на хамак. Ще се изумите колко успокояващо действа жуженето на насекомите наоколо и лекото люлеене на хамака.

хамак
Thinkstock/Getty Images

Направете си венец от цветя

Венецът има богато символно значение. Древните гърци давали лавров венец за добри постижения. Подберете цветя и билки и си направете венец.

Пикник в парка

Вземете в красива кошничка любимите си плодове и зеленчуци, прибори, цветни салфетки и всякакви домашно приготвени вкусотийки. Извикайте своите приятели, облечете нещо удобно и си носете одеяло.

Карайте колело

Въртете педалите, оставете топлият вятър да разроши косата ви, смейте се без причина и ще сте готови да постигнете пълна хармония със света.

Гледайте изгрева

Сигурно не изгаряте от желание да станете толкова рано в почивните си дни. Но няма да съжалявате, че сте посрещнали изгрева. Това е най-красивият миг от целия ден.

И още идеи за лятната ваканция:

Най-красивите гледки за събуждане на планетата

Вижте топ 5 на най-дългите плажове в света (ВИДЕО)

Кои са най-добрите плажове в Европа (ВИДЕО/СНИМКИ)

Да обиколиш света, за да заснемеш слънцето (СНИМКИ)

Романтичният остров с най-красивите залези (ВИДЕО/СНИМКИ)