Принц Хари и Меган Маркъл бяха предупредени от съседите си наскоро, че дива черна мечка е забелязана в близост до имението им в Калифорния на стойност 11 милиона паунда, пише в. „Сън”.

Мечката е била заснета от охранителни камери, а местните се оплакват, че има убити кокошки и обърнати кофи за боклук.

Смята се, че черната мечка има бърлога в близко ранчо, което е било продадено наскоро. Експерти твърдят, че дивото животно търси храна и представлява сериозен риск за обитателите на луксозния квартал.

Хари, Меган и бебето Арчи се преместиха в имението с девет спални и 16 бани, присъединявайки се към богатата общност на Монтесито в началото на юли.
Скоро след това медиите алармираха, че голяма черна мечка е била забелязана на метри от имението на Опра Уинфри.

Сега изглежда се е завърнала, а Калифорнийската служба за дивата природа обвинява за това отглеждането на кокошки от някои от членовете на местната общност. Говорителят Тим Дейли заяви: “Не е като да не могат да си позволят пресни яйца, но по някаква причина хората там смятат, че се нуждаят от собствен кокошарник и това е, което привлича мечката”.

Асоциацията на Монтесито изпрати имейл до жителите – включително до Елън Дедженерис и Роб Лоу с предупреждение да бъдат внимателни, докато животното бъде безопасно преместено отново в дивата природа.
БГНЕС