/ Gulliver/Getty Images
Само за премиерния си уикенд филмът на Джон Фавро достигна бокс офис от над 575 000 лв.
Премиерният уикенд на „Цар Лъв“ съвсем заслужено го изпрати на върха на класациите и у нас, и в световен мащаб. Като една от най-впечатляващите продукции тази година, той предизвика бурни емоции, събуди сантименталните чувства на хората, израснали с него, и провокира интерес у по-малките, които тепърва се запознават със зашеметяващата история.

Грандиозно посрещане на „Цар лъв” на световната галапремиера в Ел Ей (ВИДЕО)

И в духа на величествения сюжет, трогателния разказ и музиката „Цар Лъв“ зае мястото си сред филмовите рекордьори в България за най-добър премиерен уикенд за юли под бранда на „Дисни“ и трето място за най-добър премиерен уикенд за юли изобщо у нас с повече от 52 000 зрители и боксофис от над 575 000 лева за премиерния уикенд и предпремиерата си.

Форум филм

В световен мащаб боксофисът на новата версия на неостаряващата класика до момента е стигнал главозамайващите 531 млн. долара общи приходи.

„Дисни“ пусна трейлър за римейка на „Цар Лъв“ (ВИДЕО)

Филмът, който може да се нарече дори произведение на изкуството заради революционните технологии, вложени и в най-пренебрежимо малкия косъм от мустаците на Пумба, блести ярко на световния филмов небосклон. В субтитрираната версия зрителите могат да чуят гласовете на суперзвездата Бионсе като Нала, Доналд Глоувър в ролята на Симба, Джеймс Ърл Джоунс, който отново подари гласа си на Муфаса, и куп други знаменитости.

Форум филм

Дублираната версия на филма пък събра на едно място някои от най-уважаваните актьори от дублажното изкуство, включително Георги Тодоров, Здравко Димитров, Петя Миладинова, Кристина Кокорска и др. А малките Симба и Нала са озвучени от талантливите Максим Ялнъзов и Калина Асенова.

Бионсе не скри почти нищо под златната си рокля (СНИМКИ)

Новият аранжимент на саундтрака, който също е своеобразна среща на поколенията в лицето на класика Ханс Цимер и иновативният Фарел, уникалният почерк на феноменалния Джон Фавро и брилянтната визуална картина действително са безспорен факт и превръщат „Цар Лъв“ в едно уникално явление за своето време, което кара малки и големи да тръпнат пред големите екрани.