/ Gulliver/Getty Images
Благодарение на финала на продължило над десетилетие супергеройско приключение и римейка на екранна класика, анализаторите предвиждат рекордни приходи през летния филмов сезон, който се очаква да бъде доминиран от компания "Дисни", предаде Ройтерс.

Началото на холивудския парад на потенциалните касоразбивачи поставя супергеройската продукция "Отмъстителите: Краят" на "Марвел"/"Дисни". Наблюдателите очакват дебютният уикенд на филма, който излиза на екран на 26 април, да стане най-касовият в историята на северноамериканския бокс-офис.

Клинт Истууд ще режисира филм за атентат по време на Игрите в Атланта

През юли по кината тръгва игралната версия на хитовата анимация "Цар Лъв" на "Дисни". Анализаторите не изключват възможността продукцията да детронира "Аватар" като най-касов филм в холивудската история.

Въпросните и други продукции дават надежда за обрат на собствениците на киносалони след тромавото начало на филмовата 2019 г.

Студиата обикновено запазват високобюджетните си продукции за летния сезон, което го прави най-доходоносния, но сега ги разпространяват през цялата година.

Пуснаха трейлъра на „Междузвездни войни: Възходът на Скайуокър“ (ВИДЕО)


"Тази година на екран излизат около 30 големи продукции", казва Адам Арън от Ей Ем Си Ентъртейнмънт. По думите му летният филмов сезон вече продължава от 1 март до 31 декември.
Сред потенциалните касови хитове са също "Pokemon: Детектив Пикачу", "Годзила: Кралят на чудовищата", "Сами вкъщи 2", "Спайдърмен: Далеч от дома".

Редица анализатори определят филмовия подбор на "Дисни" за 2019 г. като най-впечатляващ. Сред останалите продукции на компанията, които ще излязат на екран, са "Играта на играчките 4", римейкът на "Аладин", "Замръзналото кралство 2", "Междузвездни войни: Възходът на Скайуокър".

Дисни пресъздава нова планета от „Междузвездни войни“ в Калифорния и Флорида

Компанията вече даде сериозни заявки. Трейлърът на игралната версия на хитовата анимация "Цар Лъв", който излезе в Деня на благодарността, отбеляза 224,6 милиона гледания за 24 часа - рекорд за "Дисни". За Краля на джунглата обаче едва ли ще бъде лесно да покори върха в бокс-офиса и да измести най-касовия филм на всички времена "Аватар" на Джеймс Камерън.

"Аватар", излязъл на екран през 2009 г., реализира приходи от близо 2,8 милиарда долара в международния бокс-офис.

Филмите с доминиращо женско присъствие печелят по-добре

Наблюдателите, които възлагат големи надежди на "Цар Лъв", отбелязват, че оригиналната анимация от 1994 г. спечели 968,5 милиона долара, въпреки тогавашните по-ниски цени на билетите. Новата продукция може да очаква солидни постъпления и от китайския филмов пазар, който се разрасна до втория най-голям в света. Оригиналната продукция навремето спечели едва 5 милиона долара от прожекциите в Китай. Като плюс анализаторите отчитат и вълнуващата история на Симба, способна да докосне безброй сърца.

Колкото до "Отмъстителите: Краят", спряган за най-очакваният филм на годината, наблюдателите прогнозират приходи между 250 милиона и 275 милиона долара от дебютния му уикенд на екран. Настоящият рекорд се държи от предишния филм от поредицата "Отмъстителите: Война без край" (2018), който събра 257,7 милиона долара през първите си три дни по кината в САЩ и Канада.
 
БТА