Брад Пит дарява 100 000 на гей браковете
Брад Пит дарява 100 000 на гей браковете / снимкa: БГНЕС

Американският актьор Брад Пит дава 100 000 долара, за да помогне на активистите в подкрепа на легализирането на хомосексуалните бракове в Калифорния във връзка с предстоящия референдум за забрана на тези съюзи. Това съобщава вестник "Лос Анджелис Таймс", цитиран от БГНЕС.

В Калифорния хомосексуалните бракове са законни от юни, когато с указ на Върховния съд на този щат влезе в сила внесена промяна в Гражданския кодекс. Противниците на еднополовите съюзи успяха да съберат достатъчен брой подписи, за да се организира референдум, който има за цел в конституцията на щата да бъде вписан съюза между мъж и жена като единствено законен и признат. Този референдум, наречен "Предложение 8" ще се проведе на 4 ноември в Калифорния, едновременно с президентските избори.

"Никой няма право да забранява на друг човек да живее живота си дори и ако не е съгласен с него, тъй като всеки има право да живее живота , който желае, ако това не нанася вреда на друг и тъй като дискриминацията няма място в Америка, моят вот ще е за равенството и срещу "Предложение 8", заяви Пит в комюнике, публикувано на сайта на "Лос Анджелис Таймс". Все още няма потвърждение от говорителя на актьора за предоставянето на това дарение.