Белуга прави фотобомби на пресконференция (СНИМКИ и ВИДЕО)
Белуга прави фотобомби на пресконференция (СНИМКИ и ВИДЕО) / ThinkStock/Getty Images

Губернаторът на американския щат Кънектикът Даниел Малой може и да си е мислил, че ще даде изключително сериозна пресконференция относно туризма в щата в аквариума в американския град Мистик, но явно не такива са били плановете на белугата Джуно - един от обитателите на Mystic Aquarium.

15-минутната пресконференция се състоя точно пред аквариума на Джуно, който реши, че има нужда от внимание. Ето защо през цялото време на събитието огромният кит правеше фотобомби на управителя на аквариума Стивън Коун и на губернатора на Кънектикът Даниел Малой.

Вижте жадния за внимание Джуно, който се превърна в истинска интернет звезда:

Белугата е вид едър морски бозайник, единствен представител на род Белуги. Разпространени са в полярните и субполярни води на Северния ледовит океан. Имат характерен бял цвят и други адаптации за живот в арктическите морета, като липсата на гръбна перка. Белугите се отличават значително от повечето други китове, като единственият друг съвременен вид в тяхното семейство е нарвалът. Мъжките достигат 6 метра дължина и 1600 килограма маса, а женските 5 метра и тегло 1000 килограма. Могат да плуват с 35 км/ч.