Бела е родена на 8 февруари 2001 г. във Филипините. До 3-годишна възраст тя е отглеждана от баба си. След това Бела е осиновена, като новото ѝ семейство включва американски войник и филипинка. Заедно с осиновения ѝ брат били жестоко малтретирани физически и психически през цялото си детство, пише каналът "Celebrity Box" във vbox7. Бела има и две осиновени по-големи сестри. Когато е на 13 г. семейството се мести от фермата на Филипините в Сан Франциско.

Бела Порч влиза във флота през 2015 г., защото иска да бъде свободна и независима. Разпределена е в Япония, където се влюбва в местната култура. Тя споделя, че военноморските сили са я научили, че не може да прави всичко сама и е важно да се научи да се доверява на хората.

През януари 2020 г. Бела създава своя профил в TikTok. Само няколко месеца по-късно, благодарение на липсинг видео на песента „M to the B“ на Millie B тя придобива известност. Клипът бързо става вайръл и днес има над 50 милиона харесвания. В TikTok Бела се класира на четвърто място с над 81 милиона последователи, веднага след Чарли Д'Амелио, Хаби Ламе и Адисън Рей.   

Бела Порч е талантлива певица и може да свири на укулеле. Тя споделя, че пеенето винаги и е помагало да се справи с тревожността и депресията.

Бела Порч
Gulliver/Getty Images

През май 2021 г. Бела пуска дебютния си сингъл „Build a Bitch“, създадена от Съб Ърбън. Видоклипът включва още няколко известни интернет лимности като Valkyrae, Mia Khalifa, Bretman Rock и ZHC. Песента е вдъхновена от собствената ѝ история и тормоза като дете.

Само няколко месеца по-късно заедно със Съб Ърбън правят песента „Inferno“, която е вдъхновена от сексуално насилие, което Бела е преживяла. Самият клип към песента също показва елементи на такова.

Бела участва в лимитирана колекция дрехи RIPNDIP x Paca Collaboration.