Албанци атакуват сайта на белгийската полиция
Албанци атакуват сайта на белгийската полиция / netinfo

Белгийски престъпник от албански произход стана причина хакери от клана "Albanian Security Clan" да атакуват сайта на федералната полиция.

Въпросният Мурат Каплан, известен като "Краля на бягствата", излежава присъда в белгийски затвор. Каплан е обвинен в многобройни престъпления и не за пръви път е зад решетките.

През 1993 година той избяга от затвора Sint Gillеs, като взе четирима охранители за заложници. Но след три дни отново се озова в своя втори дом, припомня БГНЕ. Все пак, вероятно за добро поведение, през 2003 година Каплан е освободен с 4 години предсрочно. Още на следващата година обаче престъпникът се замесва в кражба на компакт дискове, а през 2005-та е арестуван отново за кражба от магазин. Под честна дума, през юли 2006 г. Каплан излиза за малко от затвора, но решава да не се върне. Много скоро е заловен и оттогава досега е под стража.

Приятелите на Каплан от албанската банда хакери са успели на 4 юли т.г. да изтрият информацията от сайта на федералната полиция и да оставят съобщение, че скоро ще освободят Мурат в името на справедливостта. Не липсва и хумор в тяхното послание - съобщението е придружено с музика от документален филм за работата на полицията в САЩ.