9-годишно момиче с издръжливост на командос (ВИДЕО/СНИМКИ)
9-годишно момиче с издръжливост на командос (ВИДЕО/СНИМКИ) / ThinkStock/Getty Images

Малко момиченце се превърна в герой в САЩ и по света. Тя впечатли всички със силата на тялото и духа си.

9-годишната Мила Бизото е силна колкото командос. Въпреки 24-те си килограма, момиченцето от Южна Флорида влезе в новините като най-младата участничка в Battlefrog Race BFX24 - 24-часови тестове по физическа подготовка, разработени от морски пехотинци и вдъхновени от техните тренировки.

«Я хочу стать примером для других детей»: 9-летняя Милла Биззотто стала самой юной участницей 24-часового марафона с полосой препятствий. Девочка занимается спортом, чтобы противостоять хулиганам в школе и вдохновить своих ровесников на более активный образ жизни ⛹🏆🏋 Читайте про маленькую чемпионку по ссылке в профиле @glamour_russia❗(photo by @enriquericabalphotography) #sport #healthyliving #millabizzotto #миллабиззотто #здоровье #workout #fitness

A photo posted by glamour_russia (@glamour_russia) on Mar 28, 2016 at 11:07am PDT

За едно денонощие Мила пробяга 57 километра, преплува 8 километра и преодоля 25 изпитания от курсовете за командоси като катерене по въже, лазене в кал под бодлива тел и изкачване на близо 4-метрова стена.

Мила стана най-малкият участник в състезанието тази година. Заедно с баща си премина всички етапи, само с четири часа сън за 24 часа, съобщава БНТ.

Какво може да накара едно съвременно дете да забрави смартфона, видеоигрите, чата с приятели и висенето пред компютъра?

Десетте най-полезни упражнения, които всеки може да прави

9-годишното момиче споделя, че се е запалило по активния спорт заради подигравките на съучениците й. В училище Мила търпяла обиди, че е слабачка и не се справя в състезанията. Мила решава да им докаже обратното. Започва да тренира във фитнеса на баща си по три часа пет дни в седмицата. Решава да помогне и на други деца в подобна ситуация.

„Не искам никой да изпита това, което аз изживях", казва Мила.

Шест начина да запазим мотивацията и да не се отказваме от тренировките

9-годишното момиче сега се опитва да вдъхнови и други нейни връстници да харесват тялото си, такова, каквото е и да тренират, да бъдат физически активни. Да се изправят срещу изпитанията и да се борят с всички сили.