Ако се опитвате да изгубите онези няколко досадни килограма, които ви раздeлят от мечтаното тяло, но не постигате никакъв напредък, вгледайте се в навиците си преди лягане. Именно те могат да се превърнат в камъка, който преобръща колата, пише Edna.bg

Много неща могат да провалят напредъка ви в отслабването, особено ако се случват преди да си легнете, независимо дали това е да се насладите на няколко коктейла след вечеря или да се отдадете на желанието ви да хапнете нещо вкусно в късните часове на нощта.

От друга страна, разработването на правилната нощна рутина може да има голямо положително въздействие върху здравословната загуба на тегло.

Нощните навици, които ви помагат да отслабнете, се разделят на две групи: навици, които влияят на начина, по който докато спите тялото ви обработва това, което сте консумирали, и навици, които ви помагат да спите спокойно, така че да се чувствате енергични и готови за следващия ден.

Когато получите достатъчно сън (7 до 9 часа), ще имате достатъчно енергия на следващия ден, за да участвате в дейности, които изгарят калории.

Влизането в последователна, здравословна нощна рутина е важна в името на отслабването

Тези 7 малки неща могат да ви помогнат да отслабнете по-лесно:

enlightenedНе яжте твърде късно 

Без значение по кое време ядете, тялото ви трябва да обработва калориите по един и същи начин. Това означава, че хората, които са склонни да ядат по-късно през нощта, също са склонни да ядат по-калорична храна или може да не ядат, защото са гладни, а защото им е скучно. Ако искате да вземете нещо леко преди лягане, уверете се, че е с казеинов протеин, като например млечни продукти. Казеиновият протеин се усвоява по-бавно, така че хапването преди сън може да даде на тялото ви протеин, който да използва през цялата нощ за възстановяване и изграждане на мускули.

enlightenedТренирайте в точното време

Ако тренирате преди лягане, може да ви е трудно да заспите. Но човешкото тяло продължава да гори калории през часовете след тренировка. Така че, ако планирате правилно времето за упражнения , вие ще продължите да изгаряте допълнителни калории през времето си за сън.

enlightenedОткажете алкохола преди лягане

Колко пъти сте се наслаждавали на вечер с приятели и сте се събуждали няколко пъти посред нощ? Пиенето на алкохолни напитки преди сън е лош навик поради доста причини. Алкохолът идва с много излишни калории, така че избягването му преди лягане също ще ви помогне в отслабването.

enlightenedСпете в стая с по-ниска температура

Някои изследвания показват, че температурата може да повлияе на начина, по който тялото обработва мазнините, и спането в по-хладна стая може да помогне за изгарянето на повече калории за нощ. Плюс това, хладната стайна температура насърчава страхотен нощен сън! Според проучване на Националната фондация за сън спането в хладна среда е един от най-важните аспекти на здравия, спокоен сън. Идеалната температура за вашата спалня е около 18 градуса.

enlightenedИзбягвайте синята светлина преди лягане

Всички екрани в живота ви – вашият телефон, лаптоп и телевизор – излъчват синя светлина, която може напълно да обърка циркадния ви ритъм, известен още като вашият естествен цикъл на сън. Ако използвате електроника точно преди лягане, вероятно ще ви е много по-трудно да заспите. Излишно е да казваме, че социалните медии и прекомерното гледане на телевизия не трябва да бъдат част от релаксиращата ви нощна рутина!

enlightenedПридържайте се към график

Придържането към последователен график не се отнася само за работата. Същото важи и за времето за лягане и събуждане.

enlightenedСъздайте си релаксиращ ритуал преди сън

Ако сте човек, който трудно заспива, може да ви помогне това да имате релаксиращ ритуал, който да правите всяка вечер. Гореща вана, успокояваща музика, чаша чай или топло мляко вършат чудесна работа. Това може да ви помогне да откъснете ума си от стреса през деня, така че когато сте готови да си легнете, да се унесете в сладък сън веднага.

 

 
Edna.bg