По средата на зимата сме – навън е мрачно, а ние сме в лошо настроение през цялото време, пише каналът на Ралица Петровa във vbox7. Ето пет неща, които да обвиним за лошото си настроение:

Сезонната депресия

Близките ти приятели знаят, че си гадняр и през лятото – пред останалия свят обаче можеш да го играеш нещастна жертва на сезонната депресия. Лош характер или просто липса на витамин “D”? Остави ги да се чудят.

via GIPHY

Ретроградния Меркурий

Хубавото на астрологията е, че винаги има с какво да се оправдаеш – зодията си, пълнолунието, зимното слънцестоене... Не, и ние не знаем какво реално значи “ретрограден Меркурий”, но хей – щом ни дава повод да се оплакваме, значи вярваме в него!

via GIPHY

Непознати хора във Facebook (или Instagram, или Twitter...)

Наред с йогата, споровете с непознати онлайн са сред най-древните средства за справяне със стреса (бонус точки ако са по тема, която няма нищо общо с теб!). След тях винаги можеш да кажеш, че опонентът ти те е ядосал – нищо, че всъщност ти си си изкарал яда на него.

via GIPHY

Глутенът 

Чувстваш се раздразнен? Може да търсиш причината в ниското си самочувствие, стреса или трудното си детство... а можеш и просто да обвиниш сандвича, който си ял за обяд. Няма значение дали ще ставаш суровоядец, кето или ще отказваш рафинираната захар – рестриктивните диети едновременно ти дават чувство за превъзходство над другите и правят “вредната” храна виновник №1 за всичките ти проблеми.

via GIPHY


Трафикът

И за финал: винаги можеш да оправдаеш намръщената си физиономия със задръстванията сутрин – нищо, че всъщност ходиш на работа с метро.

via GIPHY