180-килограмова горила вилня в зоопарк в Ротердам
180-килограмова горила вилня в зоопарк в Ротердам / netinfo

180-килограмова горила, която в петък избяга и се развилня в зоопарка в Ротердам, отново може да бъде видяна в нейното оградено място, докато жената, която огромното животно повлече по пътя си и ухапа, се възстановява от раните в болница, предаде Асошиейтед прес.

Бокито, 11-годишна мъжка горила, прекара нощта отделно от женските в неговата група, докато се съвземе от успокоителните, които прекратиха краткия му бяг на свобода.

Директорът на зоопарка съобщи, че сега горилата изглежда по-спокойна, тъй като знае, че неговите женски и децата му са в безопасност и е с тях.

В петък Бокито прескочи рова около поляната на горилите и се изкатери до пътека в зоопарка, която бе препълнена с посетители заради почивните дни в Холандия. Горилата сграбчи жена и я повлече за кратко, след това я ухапа и нахлу в ресторант.

Още трима души получиха по-леки наранявания в паниката, обзела посетителите в парка. Служителите успяха да обкръжат Бокито в ресторанта и да го упоят със стреличка.

Холандските медии съобщиха, че преди да бъде преместен в Ротердам, Бокито успял да избяга от берлинския зоопарк през 2004 година.