До Коледа остава малко и празничната атмосфера става все по-осезаема с наближаващите уютни и прекрасни почивни дни. Навсякъде сякаш се носи ухание на канела и мандарини, звучат познати коледни мелодии, а красивите украси навсякъде ни напомнят, че до празника остават буквално броени дни.

Коледното пазаруване на подаръци за близките е безспорно колкото досадно, толкова и приятно занимание. А какво по-хубаво от това след уморителния предпразничен шопинг или просто за отбелязване на предколедния уикенд,  да отпиеш „глътка Коледа“ или казано по друг начин – да изпиеш чаша яйчен пунш, греяно вино с джинджифил и портокалови корички, ароматен горещ шоколад със сметана и пръчици и какви ли още не напитки, които истински ухаят на Коледа.

коледни напитки
ThinkStock/Getty Images

Любимите коледни коктейли ще допълнят празничната ни вечеря, срещите с приятели и следобедните сладки с коледен дух и аромат.

Най-вкусните напитки за коледно настроение

Къде можете да ги опитате?

В новото видео на уеб поредицата за градски живот Urban Life, водещият Алекс Петренко ни показва именно това - своя топ 3 на местата в столицата, където можете предпразнично да се насладите на най-вкусните и ароматни коледни напитки и коктейли.

коледни напитки
ThinkStock/Getty Images


Независимо дали ще прекарате празниците у дома или навън, най-важното е да се забавлявате и да ги направите незабравими.

И още:

10 оригинални пожелания за Коледа (ВИДЕО)

10 кралски препоръки за приказна Коледа (СНИМКИ)

Три любими коледни коктейла с празничен аромат (ВИДЕО)

Най-известните коктейли в света (ВИДЕО/СНИМКИ)

Коледното настроение предразполага към романтика