"С решение на Районната избирателна комисия (РИК) в Благоевград е дадено разрешение да се преустанови машинното гласуване в секционна избирателна комисия (СИК) № 011100034 в община Гоце Делчев", каза председателят на РИК Елисабета Дерменджиева. 

Причината е, че в началото на изборния ден машината не е стартирала, се посочва в решението, публикувано на официалния сайт на РИК В тази секция гласоподавателите ще упражняват правото си на глас с хартиени бюлетини.

Проблеми с машините в две секции в Благоевград

В началото на изборния ден от РИК съобщиха за проблеми с машините в две от секциите в областта. Освен в секция в Гоце Делчев, за проблем с машината е съобщено и в секция в санданското село Ново Делчево.

Там проблемът с машината е отстранен и вотът ще се осъществява машинно, посочи Дерменджиева.  В областта общият брой на секциите е 552. От тях в 444 вотът е машинен, а в 48 има по две машини.

Общият брой машини за изборите за 48-ия парламент в областта е 492, от които, след решение на РИК, се преустановява работата на една и се преминава на гласуване с хартиени бюлетини. 
БТА