/ NOVA
Николай Дойнов стартира поредицата „Интервюто в Новините на NOVA“ от понеделник
По време на предизборната кампания за 48-ото Народно събрание, която започва днес, журналистите на NOVA и NOVA NEWS ще проследят актуалните теми в специални рубрики, аналитични коментари, предизборни дебати, индивидуални участия и лидерски интервюта, обединени в предизборния проект „Изборът на България. Въпрос на парламент“. Те ще осигурят на зрителите пълно информационно покритие и обективно представяне на приоритетите на участващите в кампанията партии и техните кандидати.

От понеделник (5 септември) Николай Дойнов стартира поредицата „Интервюто в Новините на NOVA“ с ексклузивни срещи по значимите за обществото теми. Негов първи гост е вицепрезидентът на Република България Илияна Йотова.

Качествена журналистика ще предложат актуалните предавания на NOVA, които се завръщат през есенния телевизионен сезон. Сутрешният блок „Здравей, България“ започва в обичайния час – 6:00 ч. и продължава до 9.30 ч. с водещи Мира Иванова и Виктор Николаев. Те ще проведат поредица от предизборни дебати и интервюта на политическите лидери, претенденти за доверието на българските избиратели.

От 3 септември водещата Анна-Мария Конова ще коментира най-актуалните събития от изминалата седмица в „Събуди се“ всяка събота и неделя между 7:50 и 11:00 ч. Тя ще разговаря с представители на широк спектър партии, водачи на листи и представители на граждански квоти. По време на предизборната кампания започва нова рубрика – „Обещанията“ с автор Нели Тодорова. В нея ще бъдат представени основните политики на партиите за доходите, данъците и мерките за справяне с нарастващата инфлация. В познатото време с нови сезони стартират и авторските рубрики на Десислава Банова–Плевнелиева, Мариян Станков-Мон Дьо и Красимир Боев.

С нови документални разкази се завръща „Темата на NOVA” вече в събота. На 3 септември репортерът Стоян Нешев и операторът Росен Илиев ще потърсят отговори на въпросите: защо рецидивистите на пътя се увеличат и защо някои от тях се измъкват с леки наказания. След тежката катастрофа на 5 юли тази година на булевард „Черни връх” в София, наяве излязоха редица пороци в правораздаването. Кой е отговорен и могат ли да бъдат спрени опасните шофьори? – отговорите предстоят в „Правосъдие в аварийната лента”.

„На фокус с Лора Крумова“ ще бъде в ефира на NOVA от 4 септември в 16:30 ч. със силна публицистика, интригуващо съдържание и типичния за предаването нетрадиционен поглед към събитията от България и света. Всяка неделя по време на предизборната кампания утвърденият журналист Лора Крумова ще проведе разговори с основните политически лидери и след централната емисия на Новините на NOVA в „На фокус: Изборът на България“.

От 5 септември в 16:10 ч. в „Пресечна точка“ журналистът Михаил Дюзев ще предложи разширен коментар и дискусия по важните и поляризиращи теми от деня с помощта на трима коренно различни събеседници с влияние в обществото. Кандидатите, които ще се борят за вота на избирателите на 2 октомври, също ще се изправят в директен сблъсък и в „Пресечна точка“.

Информационният канал NOVA NEWS активно ще отразява предизборната кампания в предаванията „Твоят ден“ с Лора Инджова, „Денят на живо“ с Наделина Анева и „Офанзива“ с Любо Огнянов, където кандидати за депутати от различни партии ще представят своите програми и цели. По NOVA NEWS стартира и емблематичното предаване „Челюсти“ с автор и водещ Диана Найденова от 13 септември. Познатият формат за сблъсък на мнения ще се излъчва всеки вторник и четвъртък, веднага след централната емисия на медията в 20:00 ч.