/ КОД
Петър Москов: Унищожават дребния бизнес, за да държат българите зависими и бедни

Николай Ненчев: Трябва да върнем вярата, която е изправила предците ни и е съхранила българите

Георги Манев: Само ние гласувахме срещу подаряването на Росенец

Лидерите на Национално обединение на десницата се събраха в Шумен, за да представят листата в града с водач Валерия Кардашевска. По тези земи се е родила България и ние сме тук, за да възродим духа и вярата на българина. Тази вяра, която днешни политици, наследници и слуги на бившите партийни секретари се опитват да убият, да обезличат и да превърнат в минало, обяви председателят на БЗНС Николай Ненчев. Тази вяра, която е накарала Никола Петков да направи осъзната саможертва, за да ни даде основание да вярваме и да се борим и днес.

Национално обединение на десницата ще спре унищожаването на дребния и средния бизнес, за да върне на българските граждани свободата и икономическата независимост, заяви лидерът на КОД Петър Москов. През последните години той беше систематично мачкан, за да превърне българите в подчинени наемници, зависими от мизерните си заплати. Защото левите винаги са се страхували от свободния човек. Страхуват се и сега.

И нови и стари комунисти искат да преклонят свободния човек. Да го подчинят на налудничевите си утопии, продължи Петър Москов. Първите щяха да правят всички равни и еднакви, днешните им модерни наследници, либералите, скоро ще ни забранят да дишаме, за да не замърсяваме природата. Зад тези лъжи обаче стоят мощни икономически интереси, които предпочитат да плащат по-евтина работна ръка извън Европа и никак не се интересуват дали там се спазват човешки права и квоти за въглеродни емисии.

Лидерът на СЕК Георги Манев, подчерта нуждата от средна класа, но с европейски стандарти на живот. Това означава високи доходи и спазване на ясни правила за всички, а не десетте най-големи фирми в България да налагат своите интереси върху цялата индустрия и да убиват дребните и средните си конкуренти с административни пречки. Днешните управляващи се страхуват от средната класа. Те искат да сме бедни, да изкупят земите на всички на безценица и да ни подхвърлят по една мизерна пенсия.

Общинските съветници от СЕК в Бургас бяха единствените, които гласуваха против създаването на път и даването на крайбрежието на Росенец на ДПС. После левите демократи дойдоха, направиха си ПР акция и си заминаха. Една година по-късно СЕК продължава да води дела в съда срещу ДПС, а измислените демократи не ни подкрепиха нито веднъж. Без ничия помощ обаче днес ние вече извоювахме победа и върнахме общинското решение. Това е победа на истинската десница, която стига до края, без компромиси и не превръща правилните решения в голословен ПР, заключи Георги Манев.