Сидеров: ГЕРБ търсят наши депутати
Сидеров: ГЕРБ търсят наши депутати / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Председателят на "Атака" Волен Сидеров обвини ГЕРБ, че се опитват да отцепят бъдещи депутати от националистическата партия. "Атака" ще има 23 депутати в 42-то Народно събрание.

"Това са игрите точно на ГЕРБ. Това е Фидосова, която пишеше Изборния кодекс, която отхвърли всички наши 34 поправки, и сега имат наглостта да се обаждат и да търсят наши депутати вече, за да ги отново обайват и предлагат", заяви председателят на "Атака" Волен Сидеров пред БНТ.

Той уточни, че един-двама бъдещи депутати от "Атака" са получили подобно обаждане, но не са се отзовали. Сидеров каза още, че до момента никоя политическа сила не го е потърсила за официални разговори.

В коментар на изявленията на Сидеров Искра Фидосова от ГЕРБ заяви: "Нито съм говорила, нито съм омайвала, който и да било от депутатите в новия парламент, както твърди Волен Сидеров."

Имаме ясна и категорична позиция, която беше заявена на пресконференцията днес, добави тя.

На първата си пресконференция след изборите ГЕРБ обявиха, че ще поискат касиране на вота и нови избори, а ако това не стане, ще предложат кабинет на малцинството.