Росица Янакиева пита ГЕРБ за предизборната кампания в Перник
Росица Янакиева пита ГЕРБ за предизборната кампания в Перник / снимка: БГНЕС, архив
Росица Янакиева пита ГЕРБ за предизборната кампания в Перник
45780
Росица Янакиева пита ГЕРБ за предизборната кампания в Перник
  • Росица Янакиева пита ГЕРБ за предизборната кампания в Перник

Кандидатът на БСП за кмет на Перник Росица Янакиева поиска ГЕРБ да каже дали мутри водят кампанията на управляващата партия в града. По думите й предизборната кампания се е превърнала в мръсна и компроматна битка. Янакиева даде за пример, че част от хората от екипа, с който работи, са следени и снимани къде ходят, след което снимките са качвани в местен сайт. Освен това кандидатът за кмет съобщи, че снощи е бил разбир офис на ПР-агенцията, с която БСП работи в Перник.

Росица Янакиева обясни, че срещу нея и екипа й се води мръсна, компроматна и клеветническа кампания. Най-пресният пример по думите й е снощното разбиване на офиса на ПР-агенцията, с която БСП работи в Перник. Освен това Янакиева посочи, че хора от екипа й са следени и снимани.

„Притеснителното в тези снимки е само едно - че един обикновен български гражданин може да бъде проследяван в нарушение на неговите конституционни права", каза Янакиева.

Депутатът от БСП Ангел Найденов допълни, че случващото се в Перник не е изолиран случай, а целта е хората да бъдат отблъснати.

„Основните ресурси, на които разчитат ГЕРБ и хората, които стоят зад централата на ГЕРБ в Перник, са присъствието им във властта, страхът и парите", допълни Найденов.

Антон Кутев съобщи, че в партията има над 30 сигнала за опити за изнудване на хора заради това, че са кандидати за кметове и общински съветници на БСП.

„Става дума за учители или някаква форма на общински и държавни чиновници, които са се кандидатирали за общински съветници и които ги заплашват по различен начин или ги изнудват през това че са на работа и че няма да бъдат на работа съответно. Там са над 15 сигнала съответно, има някъде към петнайсетина други, които касаят кметове, проверки и така нататък", коментира Кутев.