Треска за музика край Разлог
Треска за музика край Разлог / Loop Elevation 2011
Треска за музика край Разлог
42367
Треска за музика край Разлог
  • Треска за музика край Разлог

Малко повече от две седмици остават до лятното музикално събитие - фестивалът Loop Elevation 2011 край Разлог. На 24 и 25 юни българските фенове ще могат да чуят на живо изпълнители като Jamiroquai, 30 Seconds to Mars, Hurts, Gentleman, Stereo MCs, Cypress Hill, Morcheeba, Parov Stelar Band, Satoshi Tomiie и много други.

Екипът на Elevation надхвърля 500 души и се ръководи от главния продуцент Герхард Кампитц, който работи в тази сфера от 18 години. Точната локация на фестивала е на 500 метра от входа за грaд Разлог, на главния път София - Банско. Ще има 15 пропускателни пункта, паркинг и буферна зона.

В Дарик Кафе за организацията на фестивала Михаил Дюзев разговаря с Марк Елиът, изпълнителен директор на Loop Elevation 2011.

Михаил Дюзев: Господин Елиът, рано ли ставате?

Марк Елиът: Тази сутрин станах рано и за щастие успях да изпреваря дъжда (смее се).

Нека разкажем как ви хрумна на вас и на другите организатори идеята за фестивала в Разлог.

Няколко приятели в Банско и аз обсъждахме защо харесвам България и съм тук от толкова дълго време, един от българските ми приятели е бил в бизнеса от много време в България. Обсъждахме колко много обичаме музиката и се чудехме защо десетте най-големи звезди, които в момента обикалят Европа, никога не идват в България. И беше една от онези идеи - просто решихме да променим това.

Самият вие от колко време сте в България?

От шест години съм в България, живея в София.

Според вас каква е българската публика?

Българската публика е магнетизираща. Никога не съм бил на концерт като този на AC/DC. Всички коментари, които чувам от звездите, са, че това е мястото, където те трябва да дойдат, за да почувстват публиката. Новите звезди изпускат, трябва да дойдат.

Някои от изпълнителите като Stereo MC'S например вече няколко пъти са били в България и предполагам, че са усетили именно тази магнетичност на българската публика. Това помогна ли при преговорите с другите изпълнители, които ще дойдат?

Да, със сигурност помогна. Тези, които са били тук преди, говорят много хубави неща за България. Когато поканихме някои от звездите да дойдат и другите чуха това, дори и да са имали колебания, и те веднага се съгласиха.

Правихте ли някакво социологическо проучване, определили ли сте таргета на хората, които каните на концерти в Разлог?

Нашата таргет група е цяла България, защото съм виждал как хора, които отиват на концерт на AC/DC, отиват на концерт и на Madonna.

Марк, като каза AC/DC, удари гръм навън (смее се).

Всичко е тематично (смее се), харесва ми така.

Докато сме на тема време, какво време очаквате в края на юни?

Прогнозата изглежда добре за доста дълго време. Фестивалът е на открито поле, така че дори да има малко дъжд, ще се поокаляме, но ще бъде голям купон.

Предполагам, че често ви задават този въпрос - колко хора очаквате и има ли значение това.

Всъщност колкото повече хора, толкова по-добре, но за самия фестивал няма значение колко хора ще дойдат.

Локацията на Разлог е много добра, изключително близко е до Гърция, Македония, близо е и до София.

Точно така (смее се).

Доколкото знам, вие сте се занимавали с бизнес с имоти в района на Банско.

Да, в този регион и по крайбрежието, затова познавам доста хора там. Мястото е прекрасно, може да се стигне дотам от всички страни. Като за първа година ще бъде експеримент да видим колко хора ще дойдат. Тези, които не могат да дойдат, със сигурност ще бъдат там догодина.

За България популярността на фестивала, който предстои, е достатъчно голяма, но прави ли се нещо за рекламирането на фестивала извън България?

Рекламираме в Гърция, Македония, Сърбия, също така и във Великобритания. Идеята е да доведем хора от различни страни, да получим нова атмосфера с огромен фестивал, заобиколени от красотата на Разлог.

Как върви продажбата на билетите?

По-бързо и по-бързо всеки ден. Няма да сме доволни в нито един момент, но ще бъдат много хора там.

Вероятно често се задава този въпрос - как се изкарват парите и от продажба на билети ли става това?

Трябваше да бъдем много внимателни първата година и затова всички ние, които организираме концерта, сме вложили доста пари в организирането му, също така и хората от Австрия, които ни помагат. Не можем да разчитаме на никакъв риск от продажба на билети и ако трябва да гледаме отстрани на полето, ще го направим. Сега вече строим, на звездите им е платено, договорите са подписани, така че това се случва.

Къде ще се случи - на голямата поляна между Разлог и Банско...

Всъщност е точно на пътя от София за Банско, под голф-игрището, след първия и преди втория вход за Разлог много лесно се намира. Разбира се, искаме хората да паркират около хотелите и не самия къмпинг, затова осигуряваме транспорт от хотелите до мястото и обратно. И ако решат да използват нашия евтин транспорт от големите градове до Разлог, имат краен срок до утре да си купят билети.

- Цялото интервю с Марк Елиът от Дарик Кафе можете да чуете в аудио файла
- Билети за фестивала се продават в мрежата на Shop.elevation.bg, Eventim, Ticketpro, Ticketstream, Bgbileti.com и магазините на M-Tel
- Повече информация на www.elevation.bg

Треска за музика край Разлог
netinfo