/ Община Горна Оряховица
Днес до 17.00 ч. изтича срокът, в който ръководителите на лечебни заведения, на домове за стари хора и на другите специализирани институции за предоставяне на социални услуги, ръководителите на местата за изтърпяване наказание лишаване от свобода и за задържане и капитаните на плавателни съдове под българско знаме следва да образуват избирателни секции в ръководените от тях институции при наличие на не по-малко от 10 избиратели. Това съобщават от Централната избирателна комисия (ЦИК).

Съответните ръководители трябва да съставят и подпишат избирателните списъци за гласуване в тези секции и да предоставят информация за включените в избирателните списъци лица на органа по чл.23, ал.1 от Изборния кодекс за служебното заличаване на лицата от избирателните списъци по постоянния им адрес.

Информацията за образуваните секции и изготвените избирателни списъци незабавно се изпраща на съответната Районна избирателна комисия, която формира единния номер на тези секции и го съобщава на ръководителя на изчислителния пункт при РИК, посочват от ЦИК.