/ БГНЕС, архив
В 7.15 ч. днес в Министерството на образованието и науката беше изтеглен изпитният вариант за държавния зрелостен изпит по чужди езици, който е по желание за зрелостниците в 12-и клас.
 
Вариант 1 важи за изпитите по английски, немски, френски, испански, италиански и руски език.
 
Матурата по немски, френски, испански, италиански и руски език е разделена на три модула, като първите два са по 60 минути, а третият - 120 минути. При изпита по английски език модулите също са три, но при него само първият модул продължава 60 минути, а вторият и третият са по 90 минути.
 
Изпитът за зрелостниците започва в 8.00 ч.
 
На 29 май, понеделник, предстои изпитът по математика за зрелостниците. Учениците в 12-и клас трябва да се явят на два задължителни държавни зрелостни изпита. Първият от тях е по български език и литература и се състоя на 19 май. Вторият задължителен държавен зрелостен изпит е по 13 предмета по избор на учениците и се състоя на 22 май.

На 30 май ще се проведат изпитите по физика и астрономия, химия и опазване на околната среда и философски цикъл, а на 31 май - изпитът по география и икономика, биология и здравно образование и история и цивилизация.