Михаела
Михаела / Helpkarma.com
Детето вече е преживяло 55 химиотерапии и 4 операции, единствен шанс е имунотерапия, за която семейството събира средства
Михаела няма и 8 навършени години, но вече е преживяла 55 химиотерапии и 4 операции. Диагнозата е злокачествена и обричаща - Сарком на Юинг.

Борбата за семейството на детето продължава вече 6 години - малката е била едва на 1 г. и 8 м, разказва майката на момиченцето в апела си за помощ. Кампанията е в платформата "Хелпкарма", където хората даряват веднага - кой колкото иска, анонимно или не. Има и дарителска банкова сметка, а сумата, която трябва за последния шанс на детето да се спаси, е повече от непосилна за семейството от Димитровград - 360 000 евро. За първия курс на експерименталното лечение, каквото им предлагат единствено от САЩ и от Япония, са необходими 20 000 евро. Преди това са изчерпани всички възможни конвенционални методи за лечение.

Само от вчера до днес през платформата добри хора дариха почти 7 хил. евро.

Но остава още много до събирането на заветната сума, която може да й даде шанс да живее. Пепа Ангелова, майката на Михаела, разказва в дарителската платформа през какви изпитания е преминало момиченцето до момента.

"Здравейте мили хора

❤❤❤

Пише ви една отчаяна майка.

Михаела е нашето слънчице, но ада през който минава е ЖЕСТОК, а е само на 7 г. и 8 месеца.
Вече 6 г. се бори със страшната диагноза Сарком на Юинг. Борбата започна едва когато Михаела беше на 1 година и 8 м. Започнаха да и се схващат крачетата и ужасни болки в гръбнака. Парализира се за два три дни, веднага ни изпратиха в Детска онкохематология при УМБАЛ Свети Георги гр.Пловдив , последваха редица изследвания - лекарите бяха на мнение , че е много рисковано да се направи биопсия заради мястото на което беше разположен тумора ( в гръбнака ) да не се парализира за винаги нашето ангелче . Според местоположението и годините решиха , че е Невробластом. Започна се веднага химиотерапия в продължение на повече от година", разказва майката. После детето влиза в ремисия, но само за година и половина. Появява се рецидив.

"Кошмарът започна наново - спешна операция в "Иван Рилски"в София. Наново химиотерапия още година и три месеца за Невробластом. Пак ремисия в продължение на 10 м. После пак рецидив, пак операция в Германия - Тюбинген. След направената биопсия остановиха, че не е Невробластом, а Сарком на Юинг (на меките тъкани).
Следват нови протоколи химиотерапия за Юинг Саркома 6 месеца, 3 месеца в Германия в Хайделберг - на протон терапия, след което довършихме протокола в България. Три месеца след това при ядрено-магнитен резонанс се установи отново рецидив локален и няколко лезии в белия дроб. Пак противорецидивна терапия. Нова операция на гръбначния стълб в УМБАЛ "Свети Георги" в Пловдив в Неврохирургия и една на белия дроб в Германия", продължава да разказва за преживяната мъка от това силно дете отчаяната му майка.

В момента продължава следоперативна химиотерапия, но за съжаление тя вече не действа според очакванията на лекарите.

"Има новооткрито образувание под диафрагмата. Според лекуващия лекар единствения ни ШАНС е имунотерапия, която не е регистрирана в България, но се прилага в Америка и Япония. Лекарствата не се заплащат от Здравната каса", обяснява Пепа Ангелова.

Необходими са 24 флакона за 6 курса имунотерапия, но цената за един флакон е непосилна за семейството - 15 000 евро. Още по-невъзможна става сметката, когато се закръгли на космическите 360 000. Глътка въздух идва от възможността да се плаща поетапно - за всеки курс по 60 000 евро.

Първият курс от имунотерапията на Михаела трябва да започне в началото на февруари.

"Това е единственият ни ШАНС да видим Михаела здрава, да излезе от този Ад който продължава вече 6 г. Моля ви, с цялото си майчино сърце, помогнете на детенцето ми да ЖИВЕЕ, да има своето детство, да ходи на училище, да порасне. Тя е нашето геройче премина 4 операции над 55 химиотерапии и 3 месеца протон терапия. Помогнете ни да се приключи този кошмар, в който живее детенцето ни", моли за помощ майката на болното момиченце.

 

Михаела
Helpkarma.com



Можете да дарите през платформата тук: https://bg.helpkarma.com/campaign/badeshte-za-mihaela-983

Или по банков път:

Дарителска сметка при
Уни кредит Булбанк:
BG 43 UNCR 7000 1523 8515 45
В лева

Титуляр: Михаела Венциславова Ангелова