Златко Баретата пак не се яви в съда, още се възстановява
Златко Баретата пак не се яви в съда, още се възстановява / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Софийският апелативен съд отложи делото срещу Златомир Иванов-Баретата. Причината е, че той отново не се яви на заседанието заради здравословни причини.

Адвокатът на Златомир Иванов - Мариана Тодорова обясни, че Баретата трудно се придвижва и му предстоят нови стомашни операции. Защитничката посочи, че той може да се движи само с помощни средства или с количка.

Съдът назначи нова експертиза. Следващата дата, за която е отложено делото е 28 януари 2014 г.

На 29 януари т.г. пред входа на Съдебната палата Златомир Иванов беше прострелян с четири куршума. Той бе настанен в „Пирогов” в шоково състояние, вследствие на кръвозагубата. Баретата претърпя няколко коремни и няколко ортопедични операции.

На 13 февруари 2012 г. Софийският градски съд осъди на 8 години Златко Баретата за разпространение на наркотици, но го оправда по другото повдигнато обвинение - това за убийството на Румен Стефанов-Алфа през 2007 г. Мартин Димитров също беше обвинен за убийството, но и той беше оправдан на първа инстанция. Тогава съдът оправда част от престъпната група и по обвинението за разпространение на наркотици. Сред оправданите бе и Мартин Горески, който е най-малкият член на групата и беше все още ученик, когато тя бе заловена.