Още в неделя ще започнат снеговалежи. Температурите ще се понижат.
 
С приближаването на средиземноморски циклон от юг ще започнат валежи, които ще обхванат цялата страна. Те ще бъдат от сняг с изключение на Югоизточна България. Очаква се да се образува снежна покривка, която ще бъде по-дебела в Предбалкана, Централна Северна България и високите полета на Западна България , каза за NOVA синоптикът от НИМХ Христо Христов.

Зимата опитва да надделее, но ни очакват още топли дни (ВИДЕО)
 
С преминаването на циклона в понеделник се очаква валежите от запад да спрат. 
 
Във вторник обаче идва нов циклон от югозапад, който ще доведе до нови валежи, но от дъжд, допълни синоптикът.
 
Най-ниските температури през следващите дни ще бъдат в Северна България. Очаква се дневните стойности да бъдат малко под 0 градуса.

От минус 7 до 25 градуса - какво време ни очаква през ноември
 
Зимното поддържане на пътищата вече е в ход. В готовност са 3000 почистващи машини. Осигурени са необходимите количества, сол, пясък, луга и препарати, казаха властите. На директорите на областните пътни управления е разпоредено да предприемат нужните действия за обработка на настилките, особено във високо планинските райони и в проходите, където има най-сериозни предпоставки за заледявания и риск за усложняване на пътната обстановка.
 
Ако ви предстои пътуване в почивните дни, имайте предвид изискването за гумите. Автомобилите трябва да се движат с гуми, подходящи за зимни условия, което означава с дълбочина на протектора не по-малко от 4 милиметра. Това напомнят КАТ- Пътна полиция. Проверки се правят от началото на месеца, а изискването ще остане в сила до началото на март идната година. Глобата за нарушителите е 50 лева.
nova.bg