/ ThinkStock/Getty Images
Какво време ни очаква до края на ноември?
Какво време ни очаква до края на ноември?
99687
Какво време ни очаква до края на ноември?
  • Какво време ни очаква до края на ноември?
В последните дни температурите чувствително паднаха и усещането за зима в страната се засили. В отделни планински райони вече дори наваля и първият сняг. Тази сутрин връх Ботев осъмна с покривка от 13 см, Рожен - 3 см. Сняг натрупа и на прохода "Шипка", което веднага затрудни движението в района.
 
През почивните дни зимата ще опита да нахлуе в страната, показват средносрочните модели за времето, представени в "Дарик кафе" тази сутрин.
 
Зимата бавно настъпва: Очакват ни валежи, на места и от сняг

Средиземноморски циклон в неделя през нощта и в понеделник ще донесе превалявания и валежи от дъжд, на много места в страната, а в планините валежите ще са от сняг. Възможно е дъжд и сняг да превали на места в Северозападна България и по високите западни полета.
 

Още от вторник обаче, с приближаването на нов средиземноморски циклон, времето ще се затопли, по-чувствително на изток. Отново ще има превалявания от дъжд на много места, но дневните температури ще се повишат значително. Затоплянето ще усетим още във вторник, но особено в сряда, четвъртък и петък термометрите ще достигнат до 12-14 градуса.
 
От минус 7 до 25 градуса - какво време ни очаква през ноември

Без съществени валежи ще се задържи времето до края на следващата седмица. След 26 ноември отново е възможно да превали, но валежите вероятно ще са от дъжд. Така ще посрещнем декември със сравнително меко за сезона време.