/ iStock/Getty Images
Времето ще бъде предимно слънчево. Главно над Източна България ще се развива купеста и купестодъждовна облачност и на места там ще превали и прегърми. Ще духа слаб вятър от североизток, в Северозападна България - от северозапад.

Максималните температури ще бъдат от 28-29° в североизточните райони до 37° в крайните югозападни, за София – около 30°, сочи прогнозата на НИМХ. 

След поройните дъждове: Наводнени улици и паднали дървета (СНИМКИ/ВИДЕО)

Над Черноморието ще преобладава слънчево време, но ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На места главно в северните райони ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури. Ще духа слаб североизточен вятър. Максимални температури между 25° и 28°. Температурата на морската вода е 23- 25°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала. 

Над планините ще преобладава слънчево време. Над масивите от Източна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места там ще има краткотрайни валежи и гръмотевична дейност. Ще духа до умерен северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 23°, на 2000 метра - около 16°. 

Частичното бедствено положение остава в няколко района в страната

Във вторник от югозапад ще се затопля, но на изолирани места в източните райони и планините в следобедните часове ще превали и прегърми.

В сряда повишението на температурите ще продължи и максималните в много райони от страната ще са между 34 и 39 градуса, по Черноморието 28 -31 градуса. След обяд на отделни места в Западна България ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. 
НИМХ