Затвориха ресторант в пловдивски хотел заради натровени чужденци
Затвориха ресторант в пловдивски хотел заради натровени чужденци / netinfo
Петима състезатели по тенис на маса са се натровили от храната в пловдивския хотел ”Метропол”, съобщи директорът на Регионалната инспекция по опазване и контрол и на общественото здраве д-р Ани Егинлиян.

Пострадалите, сред които трима австрийци и двама българи от Добрич и Попово, са били закарани веднага в инфекциозна клиника, но резултатите им за наличие на чревни бактерии се оказали отрицателни. Състоянието на единия от чужденците се е влошило рязко за броени часове и той колабирал още по време на първоначалния преглед в пловдивския Спортен диспансер. Натровените спортисти признали, че вечерта преди инцидента си купили и употребили лекарства, но без да уточнят вида на медикаментите.

Резултатите от пробите в ресторанта на хотела са показали драстични нарушения на санитарния режим. В суровото пилешко месо е била открита салмонела, а свинското е било заразено с коли-бактерии, уточни д-р Егинлиян. Пробите от приборите и хладилниците в кухненския блок са показали наличие на чревни бактерии. Заради натравянето на спортистите, което е станало в началото на месеца, ресторантът на хотела е спрян със заповед на санитарните власти. След разпоредената мащабна дезинфекция, повторните проби не са показали отклонение от нормите

Други новини от Пловдив