Засилена охрана по случай Първия учебен ден
Засилена охрана по случай Първия учебен ден / netinfo

Във връзка с откриването на новата учебна година на 15 септември 2006 г., фирма „Егида-София” ще осигури засилена охрана в училищата.

За безпроблемното протичане на празничния ден ще се грижат около 500 охранители, както и целия ръководен състав по охраната. За целта ще бъдат ангажирани допълнително служители от различните дирекции, както и всички автопатрули на фирмата. Общинска охранителна фирма „Егида-София” охранява общо 182 учебни заведения на територията на столицата. Дирекция „Охранителна” на Дружеството е подготвила специален план за работата през Първия учебен ден.

Провеждат се срещи с ръководствата на училищата за уточняване на техните изисквания по охраната, началния час на тържествата, както и времетраенето им. Съвместно с органите на полицията продължават охранителни обследвания на сградите на учебните заведения, като вечерта преди празника предстои да се направи мащабна проверка на всички училища.

Проведен е специален инструктаж на охранителите и ръководния състав с оглед на необходимите действия за опазването на здравето и живота на учениците, техните родители, учители и гостите на тържествата. Съвместно със секторите „Охранителна полиция” на районните полицейски управления към СДП е създадена организация за недопускане и пресичане на деяния, които биха могли да опорочат откриването на новата учебна година. Охранителите от „Егида-София” ще заемат работните си места по-рано от обикновено.

По време на мероприятията няма да бъде допускано влизането и паркирането на автомобили в дворовете, освен тези на официалните гости или по изрично разпореждане на директорите на училището. В районите на учебните заведения няма да бъдат допускани и лица, които нямат пряко отношение към провежданите тържества.