Запорираха имущество на пловдивски бизнесмен
Запорираха имущество на пловдивски бизнесмен / netinfo

Иск за отнемане на имущество на обща стойност от близо 154 000 лева на излежаващия присъда бизнесмен Красимир Къртев е внесла преди дни в Пловдивския окръжен съд Комисията за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност. Това съобщи пред Дарик Десислава Михайлова от комисията, по-известна като “Кушлев”.

Искането е за конфискация в полза на държавата на парцел с 4 постройки в Радиново, където бе старата фамилна кланица на Къртеви, на стар джип, който се води на съпругата на Красимир Къртев, и 3 550 лева. Според официални договори, символичната сума парите са придобити от продажби на два автомобила – “БМВ” и “Митцубиши”, и на дяловете на Къртев в семейната колбасарска фабрика в Радиново. Комисията “Кушлев” е внесла и молба съдът да обяви за недействителна продажбата на двуетажната къща на бизнесмена на трето лице, тъй като сделката е извършена през март тази година, след като продавачът вече е бил с влязла в сила присъда. По делото като ответник ще бъде ко

Установяването на източниците на придобиване на имуществото на Къртеви е започнало, след като през 2007 – а той получи за притежание на наркотици вътрешна присъда в Пловдивския затвор, където изтърпяваше 15-годишно наказание за изнасилване и малтретиране на работничката от колбасарската фабрика в Радиново Ана Камбурова. Искът е мотивиран с разлика между доходи и имуществото, която според комисията е на стойност 2 700 минимални заплати. Обезпечителните мерки върху имотите са наложени още през март.

Фамилията ни няма никакви престъпни доходи, имаме успешен бизнес, който е на показ, от 15 години, коментира пред Дарик най-големият брат на Красимир – Димитър Къртев, който е кмет на Радиново.