Започнаха преговорите между коалиционните партньори
Започнаха преговорите между коалиционните партньори / снимка: Sofia Photo Agency
Преговорите между коалиционните партньори вече протичат, заяви заместник-председателят на ДПС Лютви Местан, който е и в преговорния екип на движението.

По думите на Местан няма основания за криза в управлението. Нямам усещането, че има промяна в коалиционната формула, каза той. Няма никакъв риск за законодателния процес и нормалното му протичане от гледна точка на конфигурацията управляващи - опозиция, добави Местан. Той не пожела да коментира намека на президента за търсене на нови партньори за разширяване на тройната коалиция.

Призивът на държавния глава не визира като четвърти партньор Българска нова демокрация, каза Николай Свинаров. Той отрече като несериозна информацията, че неговата парламентарна група е готова да участва в сегашното управление. Ако има покана за разговори, ще вземем политическо решение, ние сме възпитани хора, коментира депутатът от БНД. Вероятно темата е много интересна, за да се доразбива и без това разбитата опозиция, добави Свинаров.

Междувременно министърът на регионалното развите Асен Гагаузов заяви, че решението на лидерите на тройната коалиция за промените в кабинета, най-вероятно ще стане известно до неделя. Той бе категоричен, че остава или министър на регионалното развитие, или депутат от БСП и няма намерение да ходи в банката за развитие, какъвто слух се появи. Не съм показал да ме влече банковото дело, допълни Гагаузов и определи себе си като най-добрия министър.