Започна регистрацията на партиите в Централната избирателна комисия.

Георги Димитров

Георги Димитров

От днес всяка партия или коалиция може да подава документи за явяване на парламентарния вот на 4 април. Най-нетърпеливи за регистрация в ЦИК се оказаха от коалиция „Демократична България”, предава NOVA.

Георги Димитров

Георги Димитров

В продължение на 24 часа те даваха дежурства пред вратите на ЦИК, за да подадат първи документи. „За да покажем, че сме много сериозно мобилизирани и мотивирани да участваме на тези избори, защото искаме промяна”, обясни Атанас Атанасов, съпредседател на „Демократична България”.

Георги Димитров

От коалицията тръгват към вота на 4 април с основна цел - „обръщане на посоката на развитие на страната”. Сред приоритетите им са и съдебна реформа, промяна в икономиката и електронно управление. Затова и от „Демократична България” са си направили тест пред ЦИК.

Георги Димитров

„Внесохме 9999 подписа, защото това е максимумът, който може да е регистриран. От тях четири бяха електронни, защото искахме да пробваме дали електронното управление е достигнало до ЦИК. Комисията не ги прие. България здраво стои в 19 век, в хартиената епоха”, коментира Христо Иванов, съпредседател на „Демократична България”.

Георги Димитров

За съдебна реформа и нови политики за българите зад граница ще се борят и от „Републиканци за България”, които също използваха първите минути от процедурата по регистрация.

Георги Димитров

„Ние тръгваме със сериозни намерения да бъдем незаобиколим фактор в следващия парламент и да можем да изпълним обещанията, които ще дадем по време на предизборната кампания”, заяви Цветан Цветанов, председател на „Републиканци за България”.

Георги Димитров

От следващата седмица от партията ще започнат онлайн представяне на приоритетите им по сектори, но ще залагат и на срещи с избиратели. Процедурата по регистрацията на партиите и коалициите за парламентарните избори продължава до 17 февруари.
nova.bg