Заловиха похитителите на младеж от известна политическа фамилия
Заловиха похитителите на младеж от известна политическа фамилия / снимки: МВР
Заловиха похитителите на племенник на бивш транспортен министър
21253
Заловиха похитителите на племенник на бивш транспортен министър
  • Заловиха похитителите на племенник на бивш транспортен министър

23-годишният Александър Краус е бил отвлечен от трима криминално проявени в София, съобщиха за Дарик полицейски източници. От близките му са поискани 50 000 евро откуп. От МВР твърдят, че отвлеченият е от известна столична фамилия, свързана с политиката в близкото минало. По информация на Дарик, похитеният е с двойно немско и българско гражданство.

23-годишният Александър Краус или Краузе според различните версии е изчезнал преди ден в покрайнините на София. Часове след като е отвлечен похитителите се обаждат на близък на момчето 35-годишен бизнесмен и искат откуп в размер на близо 50 000 евро. Роднините на момчето обаче подават сигнал в полицията.

При специализирана акция късно снощи в района на спирка "Орион", на бул. "Сливница", антимафиотите са арестували тримата похитители, които са криминално проявени и са на 28-, 33- и 35-годишна възраст.

„Трите лица бяха неутрализирани и задържани. Естествено беше оказана физическа сила в рамките на закона. Лицата са приведени в поделението на МВР", разказа зам. градският прокурор Роман Василев.

Установено е, че заложникът е прекарал близо 24 часа в плен в хотел. По време на акцията са претърсени няколко столични адреса, от които са иззети веществени доказателства по случая. Води се досъдебно производство в Софийска окръжна  прокуратура.

„Трите лица бяха неутрализирани и задържани. Естествено беше оказана физическа сила в рамките на закона. Лицата са приведени в поделението на МВР", разказа зам. градския прокурор Роман Василев.

Заловиха похитителите на младеж от известна политическа фамилия
netinfo

Днес бяха претърсени няколко столични адреса, от които бяха иззети веществени доказателства по случая. Води се досъдебно производство в Софийска градска прокуратура.

Според информациите Александър Краус е близък роднина на бившия министър на транспорта Вилхелм Краус. Неговият син Михаил също стана жертва на похитители - в края на октомври 2007 г. Първоначалният иск на похитителите тогава беше за 1 млн. евро. и беше отправен към брат му Антон Краус, известен най-вече като собственик на част от маршрутните таксита в София. При преговорите му за по-ниска сума като отговор той получава част от малкия пръст на брат си. Отвлеченият Михаил Краус се занимава с отглеждане на лозя и винопроизводство. За да спасят живота му, роднините му платили откуп от 300 000 евро. Близките получили инструкции да хвърлят сака с парите в контейнер за отпадъци, откъдето после похитителите си го прибрали. Вечерта на 19 ноември 2007 г. Михаил е намерен в покрайнините на София.