/ ThinkStock/Getty Images
Кризисният център за настаняване на бездомни хора в столичния квартал "Захарна фабрика" ще бъде закрит след неколкократни протести на граждани.

Столична община ще затвори центъра в бл. 51 в квартала, но самата му услуга ще продължи да съществува на друго място в града. Още тази година се очаква закриването на Центъра в квартала, а филиалът му в съседния блок 48 ще прекрати дейност до две години.

Жители на „Захарна фабрика” в протестна готовност

По-рано днес протестиращи срещу Центъра се събраха пред сградата на Столичната община, след като през декември миналата година от общината им обещаха закриването на услугата в квартала, но това така и не се случи.

Идеята на общината е помещението на Центъра да продължи да съществува, но в него да се извършва различна дейност - например там да бъдат настанявани жени жертви на насилие, да бъде реконструиран в старчески дом, или да служи за рехабилитация.

Това бе пореден протест на жители на "Захарна фабрика", след като преди две седмици бе удовлетворено искането им в квартала да не бъдат настанявани жители от Виетнамските общежития.
БГНЕС