/ ThinkStock/Getty Images
Задържаният за убийството на жена при грабеж в столичния квартал "Люлин" остава в ареста. Това реши Софийският градски съд, където се гледа мярката на 24-годишния мъж от Севлиево.
 
 В събота ром от Севлиево с шест присъди преби до смърт жена в столичния квартал "Люлин". Мъжът я нападнал, за да открадне дамската й чанта, а след жестокия побой пострадалата била откарана в болница. Два дни по-късно тя починала.
 
Жена почина след нападение в столичния квартал "Люлин"

Мъжът е осъждан за престъпления против личността, кражба, грабеж, има присъда за опит за убийство и за закана за убийство. Повечето от престъпленията са били извършени, когато той не е бил пълнолетен.

Всички тези наказания са били групирани. Ромът е изтърпял общо наказание до юли миналата година. След това той е напуснал страната ни и се е върнал в България или в същия ден на нападението, или ден преди това.
 
Разкриха подробности за шокиращото убийство на жена в "Люлин"

Ако бъде доказана вината му
за грабеж и причиняване на телесни повреди, довели до смърт,  той може да прекара от 15 до 20 години в затвора или да получи доживотна присъда.
 
 Говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова съобщи, че наблюдаващият прокурор има намерение да поиска най-тежкото наказание за него - доживотен затвор без право на замяна.