/ Прокуратура на Република България
По искане на Софийска окръжна прокуратура наложиха мярка за неотклонение „задържане под стража“ на трафикант на дрога през "Калотина".

Разследват опит за контрабанда на голямо количество парфюми през „Калотина“

Обвиняемият Ф.Ш., който е турски гражданин, пристигнал на "Калотина" от Сърбия с управлявания от него товарен камион на 16 април. При извършена проверка в кабината на водача бил открит сак с 27 полиетиленови пакета, увити с тиксо. Било установено, че в 22 от тях се съдържат 38,700 кг таблетки с амфетамин, а в останалите - около 5,630 кг кокаин.

Прокуратура на Република България

По случая е започнало разследване от Териториален отдел „Митническо разузнаване и разследване Югозападна“ под ръководството на Софийска окръжна прокуратура. Чужденецът е бил задържан за срок до 72 часа.

Прокуратура на Република България

Съдът прие доводите на наблюдаващия прокурор, че от събраните по делото доказателства е налице обосновано предположение за виновността на Ф.Ш. За това престъпление законът предвижда наказание „лишаване от свобода“ от 10 до 15 години и глоба от 100 000 до 200 000 лева. Обвиняемият е чуждестранен гражданин, няма местоживеене в България и обществената опасност на деянието е изключително висока. Съществува реална опасност той да се укрие и осуети наказателното преследване срещу него.

Определената от първоинстанционния съд мярка за неотклонение „задържане под стража“ може да бъде обжалвана пред Софийския апелативен съд.