Задържаха общински съветник от ДПС за лихварство
Задържаха общински съветник от ДПС за лихварство / Sofia Photo Agency, архив
Задържаха общински съветник то ДПС за лихварство
37637
Задържаха общински съветник то ДПС за лихварство
Задържаха общински съветник то ДПС за лихварство
  • Задържаха общински съветник то ДПС за лихварство
  • Задържаха общински съветник то ДПС за лихварство

Задържан е общински съветник от ДПС за лихварство. 42-годишният Илия Манчев е от Стряма. Той развивал незаконната си дейност в Раковски и околните села.

При претърсване в дома му в Стряма и в лекия му автомобил са намерени и иззети 43 дебитни карти на лица, взели паричен заем, лична карта, четири копия от лични карти, тефтери с над 200 имена на длъжници, златни накити - 35 пръстена, 13 синджира, шест гривни, девет чифта обеци, както и три трудови договора, осем ваучера за въглища, 1700 лева и лек автомобил БМВ.

Незаконната дейност на лихваря е била наблюдавана в продължение на около три месеца. Той се занимавал и с купуване на гласове за ДПС, потвърди министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов по време на посещението си в село Патриарх Евтимиево.

Ето какво каза той: „Според оперативните данни е участвал и в купуването на гласове със схемата, която е зависимостта на хората, дължали пари на лихваря от ДПС. Дебитните карти, които бяха намерени при извършените обиски, са над 35. Има иззети златни пръстени, които по именно се знае на кого се водят и че са предадени, за да може да се връщат заеми, които той е предоставял. Според данни от минал период от време това е човек, който се е занимавал и с купуване на гласове".