Операцията е в четири столични квартала, сред които "Христо Ботев" и "Враждебна"
Тази сутрин е започнала акция на специализираната прокуратура в четири столични квартала.

Операцията е насочена срещу група, за която има данни, че се занимава с лихварство и рекет.

Задържани са местните барони Трайчо и Мето от квартал Враждебна, научи Dariknews.bg.

Претърсват се адреси и в квартал "Христо Ботев".

Провеждат се претърсвания на повече 20 адреса в различни столични квартали, както и лични обиски на лица. Разпитват се свидетели. Разследва се организирана престъпна група, създадена с цел рекет, имотни измами, разпространение на наркотици.

По информация на NOVA са задържани 21 лица за срок от 24 часа по Закона за МВР. Иззети са 3 автомобила, газов пистолет, злато, пари, документи и други доказателства, съобщават от прокуратурата.

Един от адресите, който се проверява от органите на реда, е хотел във Враждебна.

На място, пред медиите, мъж разказа как му е бил отнет имота. Именно той е подал и сигнала до прокуратурата.

"Те играят заедно с частни съдебни изпълнители и колектори. Бият хората в квартала, за да им вземат имотите. Никой не може да се оправи с тях. Занимават се и с проституция и наркотици. Моят имот беше отнет през 2015 г. и след това го направиха хотел. Заплашвали са ме многократно. Трайко ме заплаши дори пред полицията, когато трябваше да давам показания и каза, че ще ме убие", разказа Иван Борисов. 

По думите му местните барони имат над 200 дилъри, държат "Кремиковци", "Хаджи Димитър", "Левски", "Подуене", "Враждебна", както и части от Дружба. 

"Имат и контакти с правоохранителните органи, които им дават гръб. Целият квартал тук пищи от тях. Имат и заложни къщи, където се занимават с незаконна лихварска дейност", каза още Борисов.
 



"Закупих от тях един имот, а те ме измамиха. Купих от тях имот, а те го препродадоха на друг. Сега сме съсобственици. Водихме дела, сега сме на улицата", разказва и друг пострадал.