/ iStock/Getty Images
Двама мъже - дилър и собственик на малка плантация с марихуана, са задържали в полицейския арест служители на криминална полиция при Районно управление-Стамболийски.

МВР

При проверка в населеното място на таванско помещение в триетажна къща, са открити отсечени свежи растения от рода на конопа. Отрязаните стръкове били с височина между 1,05 и 1,75 метра, а собственикът им грижливо ги бил подготвил за изсушаване, окачвайки ги на въжета.

След спецакция във Великотърновско: Иззеха над 50 кг канабис и ловни патрони (СНИМКИ)

В хода на предприетите процесуално следствени действия е установено, че 41-годишният мъж, който обитавал постройката, отглеждал растенията в малка плантация в запустяла нива в местността "Паша махала" в землището на село Цалапица.

МВР

Задържаният мъж има предишни криминални прояви по линия наркоразпространение. Само ден преди това, служители на криминална полиция в управлението задържали в градския парк и 37-годишен уличен дилър.

МВР

При последвало претърсване в дома му на улица "Мадара" служителите на реда открили марихуана с тегло 223 грама. Наркотикът бил открит в холна секция, а изсушената листна маса била подготвена и предназначена за улично разпространение.