Задават се жеги
Задават се жеги / ThinkStock/Getty Images
Задават се летни жеги
87656
Задават се летни жеги
  • Задават се летни жеги

В последните дни на тази и началото на следващата седмица ще се радваме на лятно време. Това сочи средносрочната прогноза за времето, изготвена на база компютърни модели и представена в "Дарик кафе".

В предстоящите седем дни ни очаква по-стабилно време и в четвъртък, петък и събота ще превалява на много малко места, а и количествата ще са малки.

В събота срещу неделя и в неделя сутринта ще има смущения и превалявания над Северна и Североизточна България, но те ще бъдат кратки.

Какво време ни очаква през юни?

Петък и събота тази седмица ще бъдат най-горещите дни с температури в низините до 36-38 градуса особено в първия почивен ден. В следващите два дни - неделя и понеделник, ще остане топло, но температурите ще се понижат до 32-33 градуса.

До сряда-четвъртък следващата седмица ни очаква по-стабилно време, ще бъде топло с температури в низините над 30 градуса.

След средата на следващата седмица и по-скоро към нейния край ще започне нов период на по-лабилно време с повече превалявания, а в периода 27-29 юни ще има валежи и температурите ще се понижат.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред на Sinoptik.bg