Взрив унищожи закусвалня в Плевен
Взрив унищожи закусвалня в Плевен / снимка: Дарик - Плевен

Мощен взрив унищожи тази нощ заведение за бързо хранене на централната пешеходна улица в Плевен. Пица-барбекю “Кравай” се намира на ул. “Васил Левски” 148 срещу сградата на Драматичен театър “Иван Радоев”. От взрива са счупени витринни стъкла на съседен магазин и на театъра.

Експлозията е станала 10 минути преди полунощ, причините за сега не са ясни. От полицията в Плевен отказват официална информация, но по неофициални данни става дума за заложено взривно устройство. Управителката на закусвалнята - Силвия Дешева, каза за Дарик, че не е получавала заплахи и няма предположение кой може да е заложил взрива.

“Чанти, документи – всичко ми е вътре, въобще никой не е сънувал такова нещо, нито е предполагал. Не сме били заплашване и нямаме реална представа на този етап в каква насока и ние самите да мислим, че може да е случилото се”, каза управителката на закусвалнята.

Полицията не е допуснала Дешева да влезе и да огледа нанесените щети. Собствениците на заведението за бързо хранене държат осма година под наем помещението, което беше унищожено. Пострадали хора няма. В момента на мястото се провеждат огледи.

Новини от Плевен