/ БГНЕС
За последната седмица от "Възраждане" са събрали 44 хиляди подписа за референдума за запазване на българския лев, с тях общият брой от началото на кампанията става 344 хиляди. Това съобщи Светослав Тодоров от "Възраждане" на пресконференция в Националния пресклуб на БТА. 

Според него с тези темпове - около 50 хиляди подписа на седмица, след три-четири седмици могат да достигнат 550-600 хиляди.

Светослав Тодоров уточни, че тези 344 хиляди подписа са събрани само от активистите на "Възраждане", които са по пунктове всеки ден във всеки един град, в голямо или малко населено място в страната. В тях не влизат подписите на нашите партниращи граждански организации, допълни той. Тодоров посочи, че в тази бройка не влизат и подписите, които изпращат всеки ден доброволци в страната, както и тези, които получават от чужбина. Така че и в момента най-вероятно цифрата, която е събрана само от доброволците на "Възраждане", може да надминава 400 хиляди, смята той.

Тодор Беленски от Инициативния комитет посочи, че до момента гражданските организации не са отчитали събраните подписи и следващата седмица смятат да отчетат и техните подписи.