/ БГНЕС
От партия "Възраждане" твърдят, че депутат от БСП еднолично саботирал заседание на Парламентарната асамблея за Черноморско икономическо сътрудничество (ПАЧИС). Това обявиха на брифинг в кулоарите на парламента.

„Поводът, по който ви събрахме, е, за да ви информираме, какво се случва в „Парламентарната асамблея за Черноморско икономическо сътрудничество”. От българска страна има петима постоянни членове, като в момента председател на делегацията е Петър Кънев от БСП. Преди няколко месеца на пощите си получихме уведомление от украинската делегация, че ни молят да саботираме кворума на предстоящата 59-та Генерална асамблея, която ще се проведе юни в Москва, Русия", заяви Стоян Таслаков от партията на Костадин Костадинов.

Той бе категоричен, че без да бъдат уведомени от председателя на организацията Петър Кънев, еднолично е взето решение да се саботира кворума и да се провали събитието.

„Една страна не е достигнала събитието да бъде осъществено и това е България с едноличното решение на БСП. От наша страна смятаме, че е недопустимо да затворим сътрудничеството с най-близките страни, по които имаме пряк излаз на море. Корнелия Нинова многократно е заявявала, че ще търси варианти за сътрудничество с други страни, за да може заедно да превъзмогнем кризата, която предизвика военният конфликт”, допълни той.

„Не разбираме позицията на БСП, която е за сътрудничество, добросъседство и приятелство с Русия и другите страни, които участват в ПАЧИС, а в същото време действията им показват, че са готови дори да построят стена в морето, ако е възможно, защото така казват европейските им господари. Петър Кънев е послушал това, което са му казали от Европа.
Тези хора превърнаха БСП в един политически кьорфишек. Знаете тяхната позиция за военнотехническата помощ, знаете как гласуваха за зелените сертификати... Куриозното в случая е, че Петър Кънев е председател и на групата с приятелство с Русия и същият човек еднолично саботира руската страна, като това не е политическа организация, а за икономическо сътрудничество”, заяви още Таслаков.